Translate
    Translate to:

Strandrups

Stichting Outdoor4Disabled organiseert ritten met strandrups De Vrijbuiter, die speciaal ontwikkeld is voor mensen met een lichamelijke beperking, bijvoorbeeld lichamelijk gehandicapten en ouderen die slecht ter been zijn. Onder supervisie van een goed opgeleide chauffeur en één of meerdere begeleiders rijdt De Vrijbuiter van maandag t/m vrijdag van 1 mei tot 1 november. U kunt op zes momenten per dag een rit maken over het Noordwijkse strand bij Langevelderslag, u kunt uw voorkeurstijd aangeven in het reserveringsformulier.

Slide 04 - Outdoor4Disabled
Wij verzoeken u minimaal een week van tevoren te reserveren. Een strandrit duurt ongeveer 1 uur en kost € 7,50 voor ieder persoon. Tijdens de rit laten u genieten van alles wat we op en om het strand te zien is. Overigens is het mogelijk om de rups rit kostenloos te annuleren bij te slecht weer.

De rups heeft in totaal ruimte voor 4 rolstoelen (in verband met het gewicht). Normaal gesproken heeft de strandrups 9 zitplaatsen, maar indien er rolstoelen meegaan gaat dit ten kostte van anderhalve zitplaats.

Wij kunnen u een speciaal samengestelde lunch aanbieden in samenwerking met Strandrestaurant Nederzandt. Meer informatie hierover treft u op de pagina Outdoor Lunch.

Wij verzoeken u om 15 minuten voor aanvang van de rit aanwezig te zijn. U kunt zich melden bij de infobalie vanSt(r)andplaats Nederzandt, Langevelderslag 44-46 te Noordwijk die zich bevindt in het eerste gebouw aan uw linkerhand op het bovenplein (tegenover Strandrestaurant Nederzandt).

Uw auto kunt u kwijt op het grote parkeerterrein. Als u beschikt over een invalidenparkeerkaart kunt u parkeren op de rotonde aan het einde van de weg die naar het complex leidt. Zet uw auto niet op de laad- en losplaats, de politie controleert geregeld!

Hebt u geen eigen vervoer? Vraag dan naar de mogelijkheden voor vervoer met onze Schoolbus binnen een straal van 15 kilometer vanaf Nederzandt.

Kijk voor een routebeschrijving in het menu onder Contact.

Over het rupsvoertuig

Als basisvoertuig hebben wij gekozen voor een Bens rupsdumper (een zandkiepwagen op rupsen voor moeilijk terrein). Made in Japan, geleverd door Barend Kemp BV met een flinke korting! Laadvermogen is 2500kg, eigen gewicht is 3100kg. Motor: Kubota 4 cilinder diesel 43 pk.

 

Strandrups in reparatie

De aandrijving is volledig hydrostatisch, dit betekent dat er twee oliepompen achter de motor zitten die we met de rijhendels bedienen. De olie sturen we naar de linker en rechter rijmotor in de rupsen. Meer olie betekent meer snelheid. Vanwege de veiligheid en het rijplezier hebben wij de snelheid aangepast tot 6 km/u.Alle extra’s hebben we eigenhandig ontwikkeld en gebouwd. De achterkant van het plateau hebben we zo geconstrueerd dat deze geheel op de grond kan zakken. Zo kunnen we makkelijk en snel drie rolstoelen tegelijk laden.

In totaal kunnen er vijf rolstoelen tegelijk mee of negen mensen die zelf kunnen lopen. Een combinatie van beide is ook mogelijk omdat de stoelen uitneembaar zijn. Om te voorkomen dat de rolstoelen gaan rijden op het plateau worden deze vastgezet met spanbanden. Het rupsvoertuig is gebouwd onder de Europese Machine Richtlijn en CE gekeurd door Aboma+Keboma. Een rit met onze standrups is tenallertijde voor eigen risico.

 

Strandrups vastzetten rolstoel